Over ons

Wie zijn wij

Remy Rozendaal

Remy Rozendaal

Belastingadviseur

Estateplanner / Testamentadvies / Erf- en schenkbelasting / Financiële planning / Levenstestament / Erfrecht

Remy is al ruim 18 jaar werkzaam in de belastingadviespraktijk. Een belangrijk onderdeel van werkzaamheden als belastingadviseur bestaan uit estate-planning (nalatenschapsplanning). Hij heeft zijn ervaring opgedaan bij verschillende accountantskantoren, waaronder een Big-4 kantoor en een tweetal grotere MKB kantoren met landelijke dekking. Remy is een gedreven belastingadviseur. In zijn werk staat het persoonlijk contact, de wensen en de belangen van zijn klant altijd voorop.

“Werken bij Aangifteplan is voor mij ideaal. Alles is gericht op het goed en volledig adviseren van onze klanten. Alles in een informele en ongedwongen sfeer. Wij helpen onze klanten en ontzorgen ze op alle mogelijke manieren. Aangifteplan gaat hierin echt een stap verder. Zo steken wij tijd en energie in onze klanten, zonder daar direct een factuur voor te sturen. Zo zijn onze persoonlijke gespreken en lezingen over de mogelijkheden voor een testament en levenstestament vrijblijvend en kosteloos

Timo Bekink

Timo Bekink

Estateplanner

Belastingadviseur / Testamentadvies / Erf- en schenkbelasting / Levenstestament / Erfrecht

Timo adviseert al meer dan 23 jaar particulieren. Door deze jarenlange ervaring herkent hij gemakkelijk waar de wensen en behoeften van zijn klant liggen en kan hij in eenvoudige en begrijpelijke taal moeilijke onderwerpen duidelijk uitleggen. Bij zijn werkzaamheden staat de klant centraal en wil hij toegevoegde waarde leveren. Hij stelt zich daarom proactief op. Hij heeft zijn ervaring als belastingconsulent opgedaan bij een groot accountantskantoor. Voor het accountantskantoor verzorgde hij de belastingaangifte voor particulieren, ondernemers en vennootschappen. Tijdens deze jaren heeft hij tevens voor een groot en landelijke werkende organisatie particulieren geadviseerd over nalatenschapsplanning.

“Ik ben nu ruim 6 jaar werkzaam als belastingconsulent en estate planner. De laatste jaren heb ik mij volledig toegelegd op de advisering over (levens)testamenten. Het zijn voor klanten vaak ingewikkelde, en niet de leukste, onderwerpen om over na te denken. Het geeft mij veel voldoening om deze onderwerpen op een prettige en begrijpelijke wijze onder de aandacht te brengen. Wanneer mijn werkzaamheden voltooid zijn moet de klant een “opgelucht” gevoel hebben. Fijn dat alles nu goed is geregeld. Wanneer de klant onverhoopt komt te overlijden, sta ik en Aangifteplan wederom op dezelfde persoonlijke en vertrouwde wijze voor de partner of andere erfgenamen klaar. Wij zorgen ervoor dat zij meer tijd hebben voor andere belangrijke zaken.”

Onze visie

Tijdens onze werkzaamheden als belastingadviseur komen wij veel in contact met mensen die geen (levens)testament hebben. Of wel beschikken over een (levens)testament maar niet goed op de hoogte zijn van de inhoud van deze notariële akte en de rechtsgevolgen hiervan. In veel gevallen zijn de (levens)testamenten sterk verouderd en niet meer passend bij de huidige situatie.

Toen de aktes werden opgesteld:

  • Waren er nog geen kinderen of kleinkinderen
  • Was er nog geen aangetrouwde kant of was de aangetrouwde kant nog aardig
  • Was de gewenste en benoemde executeur nog in leven
  • Was het vermogen heel anders dan nu en was er nog geen noodzaak tot erfbelasting besparende clausules
  • Waren er andere wettelijke bepalingen / andere wetgeving

Wij komen in de praktijk ook vaak tegen dat er in het bestaande testament clausules zijn opgenomen, waarvan de mensen geen weet hebben en die zij na onze uitleg over de clausule eigenlijk onwenselijk achten.

Wij van Aangifteplan vinden dit iedereen een goed en actueel (levens)testament zou moeten hebben. Waarbij iedereen volledig zelfstandig kan bepalen welke testamentaire clausules bij zijn of haar gevoel passen. Hierbij gaat het om zijn of haar emotie, persoonlijke wensen en de fiscale gevolgen. Iedereen dient op een begrijpelijke manier uitgelegd krijgen welke mogelijk heden een (levens)testament biedt. De uitleg dient niet alleen begrijpelijk te zijn, maar ook op een manier dat in alle rust en op een weloverwogen wijze de juiste beslissingen worden genomen over zulke belangrijke zaken als een nalatenschap en een notariële volmacht aan een vertrouwenspersoon. Om dit te bereiken maken wij gebruik van door ons zelf ontworpen software die de werking van het erfrecht direct voor u inzichtelijk maakt middels diagrammen en compacte overzichten. Daarnaast ontvangt u op uw verzoek het gehele advies over uw (levens)testament op schrift zodat u alles nog eens op uw gemak na kunt lezen.

Wij vinden dat iedereen het recht heeft op de rechtszekerheid dat zijn of haar vermogen toe komt aan personen die hij of zij een warm hart toedragen.

Onze Missie

Aangifteplan wil het erfrecht en de mogelijkheden van een (levens)testament eenvoudig en begrijpelijk maken. Wij brengen de noodzaak van een goed en actueel (levens)testament onder de aandacht door middel van het geven van lezingen. Wij stimuleren de bezoekers van onze lezingen om met het (levens)testament aan de slag te gaan.

 

Aangifteplan wil het erfrecht en de mogelijkheden van een (levens)testament niet alleen maar eenvoudig en begrijpelijk maken voor klanten van aangifteplan, maar voor iedereen die gebruik maakt van een belastingadvies- accountantskantoor of een professioneel estate-planner kantoor. Daarom stellen wij onze kennis en software ook ter beschikking aan deze kantoren. Onze software wordt al door meerdere kleine en grote kantoren gebruikt.

Lidmaatschappen

Aangifteplan is erkend lid van het Register Belastingadviseurs.

Dit lidmaatschap geeft u de garantie dat wij beschikken over de juiste vakdiploma’s en dat wij de noodzakelijke jaarlijkse cursussen volgen om goed op de hoogte te zijn en blijven van relevante wet- en regelgeving.

 

Aangifteplan is erkend lid van het Register van Estate planners

Dit lidmaatschap geeft u ook de garantie dat wij beschikken over de juiste vakdiploma’s en dat wij de noodzakelijke jaarlijkse cursussen volgen om goed op de hoogte te zijn en blijven van relevante wet- en regelgeving.

 

Bij het opstellen van belastingaangifte maken wij gebruik van professionele software

Wij maken gebruik van Fiscaal Gemak. Door gebruik te maken van deze software hoeven wij niet te beschikken over uw Digi-D inlogcodes. Wel zo veilig.

Door middel van de software dienen wij uw aangifte rechtstreeks bij de Belastingdienst voor u in.

Aangifteplan
Randweg-West 31
2662ER Bergschenhoek
Kvk nummer 70314829
Rsin nummer 858255583